marți, 12 martie 2013

Razboi pe trei directii

Azi,presedintele nelegitm al Romaniei,"seful statului" cum ii placa sa isi spuna,se va adresa Parlamentului la cererea sa.Probabil ca va fi un discurs presarat de aceleasi teme de rahat fluturate in ultima vreme de guvernator:Schengen-ul,ministrii corupti,atacul la institutiile statului de drept,alegerea procurorilor si tot restul de probleme "existentiale" pentru Romania.Interesant e insa momentul ales,pe fondul ultimelor intamplari si declaratii.Avem,in mod simplificat,un razboi pe trei directii:intre USL si ce i-a mai ramas marinarului dintre institutii,razboiul intern din PDL intre Udrea si Blaga si cel mai nou si mai de urmarit-razboiul intern din USL,vezi ultimele declaratii ale lui Antonescu si Dragnea.In acest context,devine interesant sa vedem ce are de zis Basecsu.
PNL a anuntat ca va boicota prezenta guvernatorului in Parlament.Un gest cam fara efect,daca ma intrebati pe mine.Mai bine il sprijineau pe Ghise in initiativele sale si nu capitulau in fata interventiei grosolane din afara.Mai bine ar fi dus suspendarea si demiterea pana la capat.Lumea ar fi fost mult mai multumita si ar fi strans mult mai multa simpatie si capital politic decat cu asemenea gesturi mai mult simbolice.
Mai imporatnt e insa ca azi se va desfasura votul asupra constitutiei in parlamentul maghiar.Aceeasi constitutie despre care au curs rauri de cerneala,care limiteaza niste drepturi fundamentale si despre care UE a tacut malc si nu a mai avut nimic de spus,cum ca democratia si statul de drept ar fi incalcate.

3 comentarii:

  1. 1) Daca PSD (USL) participa la cuvantarea lui Basescu atunci il vor legitima pe Basescu si ii va trada pe cei 7,404 milioane de romani care au votat demiterea lui Basescu
    2)Daca PSD (USL) va parasi sala dand, astfel, curs vointei poporului roman si, in special, vointei celor 7,404 milioane de romani care au votat demiterea lui Basescu, va respecta vointa poporului...

    RăspundețiȘtergere
  2. Parlamentarii USL sa parasesca sala cand va incepe Basescu sa vorbeasca, pentru a se vedea clar pozitia de nerecunoastere a celui care ocupa abuziv scaunul de la Cotroceni.

    RăspundețiȘtergere
  3. sa vedem ce surpriza i-a pregatit Ghise marinarului....

    RăspundețiȘtergere