marți, 16 aprilie 2013

Romania utopica

Romania a ajuns un taram "magic" in ultimii 23 ani trecuti de la Revolutie.Am ars niste etape in evolutia noastra ca societate,desi uneori aceasta poate parea si involutie.Suntem asaltati de tot felul de "vedete" si "politicieni",de tot felul de personaje care de care mai ciudate si mai hidoase,in unele cazuri.Asta m-a facut sa ma gandesc cum ar arata o Romanie fara toate astea,o Romanie cat mai aproape de normal.
Cum ar fi de exemplu sa avem o clasa politica normala,niste politicieni care sa respecte cetatenii si banii acestora?Niste oameni politici care sa respecte vointa oamenilor si care sa fie responsabili si reponsabilizati in toate faptele lor?Mi-as dori sa avem conducatori care sa nu reevalueze,sa loveasca copii,sa injure ziaristii,sa faca pacte pe spinarea noastra si care sa fie sanctionati de un popor mai responsabil pentru toate iesirile in decor.
Ar fi de dorit ca bunul-simt sa fie obligatoriu materie de predat la scoala sau mai stiu eu ce.Sa nu mai vedem cocalari si pitipoance,"smecheri" sau alte personaje gretoase.Educatia si cei sapte ani de acasa lipsesc prea multora.Si lipsesc datorita modelelor promovate in goana dupa senzational.Goana nebuna dupa bani ne-a facut sa uitam ca sunt si alte lucruri importante in viata.As vrea sa vad copiii,de la o varsta frageda,cu o carte in mana si spunand nu manelizarii.
Cum ar fi o tara in care legea sa fie respectata la sange si de catre cetateni si conducatori?Si in care daca una din parti incalca vreuna din reguli sa fie sanctionata drastic,iar legile sa fie facute cu cap si bine implementate.
Mi-as dori ca vedetele sa fie chiar ce spune si numele:niste persoane cunoscute pentru calitatile lor,fie ele vocale,actoricesti sau de alta natura.Sunt satul de tot felul de personaje care apar la televizor si in tot felul de tabloide,personaje care hranesc nevoia de senzational.Orice siliconata,buzata sau chiar curva de-a dreptul e considerata vedeta la noi.Asta spune multe si despre public,fara a vrea sa jignesc pe cineva.
Sa ne respectam reciproc si sa nu uitam sa nu facem altora ceea ce noua nu ne place!

3 comentarii:

  1. Frumos scris. Felicitari. Insa toate acestea nu vor fi posibile intr-o forma de guvernamant ca republica, pentru ca politicienii republicani sunt mult mai interesati sa puna mana pe putere si sa consume cat mai repede resursele tarii, puse la dispozitie de noi, decat sa promoveze interesul national.
    Nu veti avea dragi romani toate lucrurile frumoase scrise mai sus, intr-o republica in Romania!

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt monarhist convins,dar nu cred ca revenirea la monarhie acuma ar vindeca toate tarele acestei societati ca prin minune....clasa politica tot aia ar ramanea...

    RăspundețiȘtergere
  3. Clasa asta politica a ajuns acolo in conformitate cu titlul blogului tau,draga Silviu!E atata prostie in jurul nostru incat ma tot mir cum de nu ne inecam cu totii in ea!Majoritari sunt ei,prostii!E un cerc vicios din care nu avem cum sa iesim!E prima data cand ma exprim pesimist!Gata,s-a terminat cu iluziile refacerii Romaniei si cu sloganul"dreptate pana la capat".Au inceput dezicerile pesediste de Antonescu!

    RăspundețiȘtergere