luni, 15 aprilie 2013

Constructie si demolare

Asa cum percep eu rolul unui lider,el trebuie sa fie cel ce conduce,ce se gandeste la viitor si vrea sa lase ceva in urma,ceva de care generatiile urmatoare sa fie mandre.Cred ca acelasi lucru este valabil si in cazul unui om politic,mai ales in cazul unuia ajuns in functii inalte,precum "iubitul" nostru presedinte Traian Basescu.Dar el a facut exact opusul,a demolat in loc sa construiasca.Sa argumentam.
A fost ministru al transporturilor de 5 ori si nu mai avem flota comerciala,avem cei mai putini kilometri de autostrada din Europa si o infrastructura feroviara la pamant.S-a batut cu pumnii in piept ca Romania nu are nevoie de autostrazi si suntem depasiti de toate statele africane la capitolul calitatii drumurilor.
A ajuns primar al Capitalei intr-un mod discutabil,ca sa nu spun altfel.Timp de 5 ani Bucurestiul a fost batjocorit de nu isi revine nici in ziua de azi.Avem cel mai scump pod din interiorul unui oras din toata lumea.Avem o capitala plina de gropi si de borduri,caci inca mai sunt contracte in derulare din timpul sau si al demnului sau urmas,Adriean Videanu,zis si primarul-bordura.
A ajuns presedinte al Romaniei intr-un mod gretos,prin executarea publica a lui Stolojan,care s-a grabit dupa aia sa linga mana care l-a "batut".Sub conducerea sa Romania a regresat din toate punctele de vedere,de la economic la limbaj public.Avem o clasa politica asa cum si-a dorit el,plina de badarani si securisti.A promovat non-valoarea la rang de politica de stat,de la blonda din Plescoi,plina de "calitati",dar nu politice,pana la "celebrul" ministru "branconator",Traian Igas.In ultimii 9 ani,limbajul politic a devenit suburban,ironia devenind insulta si disputa devenind cearta de mahala.
A fost reales presedinte al Romaniei in mod cel putin ciudat.A trecut de doua referendumuri de demitere.Cum,nu mai conteaza acum.A dezbinat si a distrus aliante.De la PNT-CD la PSD si PNL,toate partidele au simtit felul sau de a face politica.A numit sau demis guverne dupa cum i-au dictat interesele de moment.A ingnorat votul romanilor,desi s-a clamat intodeauna a fi un luptator pentru popor.
Pana si partidul sau de suflet,in fruntea caruia a ajuns cum a ajuns(Petre Roman stie!),a fost lovit de acest geniu malefic.I-a spus adio la prima tentativa de independenta,ofticat ca incearca sa se elibereze de sub cizma sa.
Si-a "numit" fiica in Parlamentul European,fiind celebru ordinul sau cu cele 10 voturi in fiecare sectie.Cealalta odrasla i-a pus bazele ultimului sau proiect politic.Constitutia a fost pentru el instrument de manipulare sau de santaj la adresa adversarilor sai politici,ajungand chiar si hartie igienica in cele din urma.
Si-a subordonat justitia,cu ajutorul slugilor credincioase:Macovei,Morar,Danilet,Ghica,Haineala,Kovesi si altii.Marele "luptator anti-coruptie" Morar a fost condamnat la CEDO,acesta fiind un exemplu care vorbeste de la sine despre ce fel de oameni au ajuns in fruntea justitiei romanesti.
Aparatul de propaganda construit de el pe bani publici l-ar face invidios si pe Ceausescu.Pe langa aservirea unei parti covarsitoare din presa,scrisa sau de alt fel,multi "oameni de cultura" au preferat pupicurismul platit cu bani grei,sinecuri sau alte foloase.
Economia Romaniei e aproape de colaps,dupa guvernarea de "succes" a lui Boc,girata de Basescu.Dupa succesele politice numite intrarea Romaniei in NATO si UE,am fost refuzati de doua ori la Schengen si se reconsidera pozitia europenilor privitoare la tara noastra.
Cam asta e bilantul omului politic Traian Basescu.Si sincer nu imi vine nimic pozitiv in minte,ceva construit de el.Ceva care sa ramana peste generatii.Se spune ca oamenii politici sunt oglinda societatii din care provin.In urata societate mai traim!Vai tie,Romanie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu