sâmbătă, 16 februarie 2013

Cocalarul roman si international

Cocalarul e o specie de animal urban care traieste printre noi si se hraneste cu admratia pitipoancelor si "taranilor".Poarta numai haine de firma,desi etichetele alea au fost scrise parca de un chinez autist:in loc de Versace scrie Versage si asa mai departe.Sunt chiar anumite marci care nu mai pot fi purtate de un om normal la cap,fara a fi incadrat imediat in categoria cocalarilor.Poarta intotdeauna un ceas mareeee si de "firma" la mana,desi cu banii pe care i-a dat pe facatura aia de prost-gust si-ar fi luat un ceas de bun-gust al unei firme mai putin cunoscute.Dar asa a vazut el,ca se poarta pendula la mana.
Cocalarul intotdeauna va conduce neaparat BMW sau Mertan.Cum sa isi plimbe el panatalonii aia albi,imitatie "originala",luati din Europa,in altceva decat o masina nemteasca?Conduce flegmatic,a se intelege "flegmand pe geam",cu o mana scoasa pe geam,de zici ca vitezele se schimba singure la masina aia,de injura aia de la service pe prostul care a stricat cutia de viteze.Intotdeauna va claxona orice femeie pe langa care trece,de parca aia daca-l aude pe el claxonand-o,va desface picioarele acolo pe trotuar si va urla dupa el:"fute-ma!!!".Va fi intotdeauna prostul care incepe sa claxoneze la semafor,la o milisecunda dupa ce s-a schimbat in verde,indiferent ca el e ultimul in coloana.Ce naiba,el se grabeste!Cocalarul va parca intotdeauna pe cel putin 2 locuri de parcare,iar daca sunt locuri pentru persoanele cu dizabilitati,cu atat mai bine,sa se vada cine e smecher.Cand opreste la stop langa tine,vei auzi intotdeauna urland din masina cocalarului ultimul slagar manelistic.Ce ii pasa lui de confortul celorlalti?Da-i dracu de sarantoci,cine i-a pus sa mearga pe jos,"nare" bani de masina?
Cocalarul iti va spune intotdeauna cati bani plateste el impozit sau taxe,ca asa a invatat el,ca nu e frumos sa se laude cati bani castiga,dar totusi sa priceapa prostii ca el are multi bani,"fara numar!!!!!".E genul care cumpara ceva scump numai sa il vada cineva anume,iar a doua zi se duce sa returneze produsul,ca altfel mananca ceapa cu paine toata luna.Cocalarul e acel om care isi cumpara masina de cel putin 30.000 de euro,desi el sta in garsoniera in Berceni si munceste in ture,la paza la siloz.Cocalarul a auzit ca exista niste obiecte numite "carti",dar el nu le-a gasit alta intrebuintare toata viata lui decat sa rupa foi din ele sa fabrice cornete pentru seminte sau cand se duce la WC.Nu stie nici macar sa spuna cum il cheama in engleza,dar pe profilul lui de Facebook intotdeauna va completa cel putin 2 limbi straine,de obicei italiana sau spaniola,din care stie 3 cuvinte toate,deprinse si alea cand a fost la capsuni.
Cocalarul este suma a tot ce e in neregula cu societatea din ziua de azi si va disparea numai atunci cand ne vom insanatosi ca natie.
Nu radeti,si voi cunoasteti cel putin un cocalar!

2 comentarii:

  1. Eu ma ciocnesc zilnic de ei in Europa Silviu, dar nu in en-gros la chinezi ci in vest, iti vine sa vomiti de cat de prosti sunt :(

    RăspundețiȘtergere
  2. :))) te inteleg perfect! Nu demult am scris si eu un articol despre pitipoance si cocalari...Ca si tine, sunt satula de prostia lor. Daca ai timp, arunca-ti o privire :) Spor la scris! http://danaungureanu.bloguest.com/tramvaiul-pasarela-pentru-prezentari-de-moda-haute-couture/

    RăspundețiȘtergere