marți, 25 iunie 2013

De la "Multumim,Muntenegru!" la obiceiuri mioritice

Un accident cumplit s-a produs in Muntenegru,accident in care au murit 19 compatrioti(condoleante familiilor).Alti zeci sunt in spital,traumatizati.Am vazut in aceasta ocazie cum actioneaza si se mobilizeaza niste oameni normali.De la cei care au sarit efectiv in rapa aia sa ajute la evacuarea ranitilor si pana la cei care au facut coada sa doneze sange,muntenegrenii au dat o lectie de bun-simt si normalitate.Pentru asta,jos palaria!Notre respect,Montenegro!
Dar incet,incet am fost adusi cu picioarele pe pamant inapoi in frumoasa noastra tara.De la declaratia de "Cascadorii rasului" a ministrului de externe,Titus Corlatean,cum ca "identificarea a decurs mai usor cu cei ce vorbeau"(!!!) si pana la faptul ca premierul a fost informat despre tragedie la multe ore dupa producerea acesteia,am asistat la balbele dintotdeauna ale guvernantilor romani.Mai ramanea sa spuna ca i-a luat prin surprindere,ca ninsoarea.Singurul care a fost la inaltime a fost Raed Arafat.Intelegeti acum de ce a iesit lumea in strada acum un an si ceva sa il sustina?
Dar sa faci din acest accident si din reactia guvernantilor,asa cum a fost ea,un prilej de atacuri politice,atacuri marsave de altfel,tine de o ticalosie fara margini,ticalosie pe care am vazut-o in toata splendoarea ei in anii de guvernare portocalie.Sa spui ca "Ponta vroia sa traga un profit...un doliu,ceva" e o chestie deja de domeniul patologicului.Inseamna sa jignesti oamenii aia morti acolo,familiile lor si sa insulti pe toti cei ce au depus o floare sau au aprins o lumanre in memoria victimelor.Sa spui despre un ministru care s-a dus acolo sa ajute ca a facut-o doar ca sa dea bine la camerele televiziunilor,te face sa iti pui intrebari despre logica acestor oameni.In momentul cand tu acuzi pe cineva de niste fapte,dai masura caracterului tau ingust care nu te lasa sa vezi dincolo de orizonturile tale obtuze.Cand faci o emisiune de cateva ore la televizor cu singurul scop de a folosi acest accident pentru a ataca guvernantii,inseamna ca ori normalitatea s-a schimbat(desi dupa ce am avzut in Muntenegru nu as zice) ori ca esti platit din gros sa treci peste bun-simt si civilizatie.

6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. OAMENI , in adevaratul sens al cuvantului...In ce hal de imbecilitate ne-au adus ctitorii si perpetuatorii "democratiei originale"?!?!? incat am ajuns sa ne mire ,sa ne surprinda chiar (!) abnegatia,curajul,empatia,solidaritatea,compasiunea...trairi de altfel firesti si definitorii in cazul speciei umane...de fapt nu constientizam principala noastra nevoie ,acuta necesitate de revenire la banala NORMALITATE...cu atat mai mult cu cat avem la indemana puzderie de exemple ,adevarate lectii de demnitate,inclusiv din partea unor popoare, care asemenea noua au cunoscut trista experienta a ceea ce poate insemna comunismul/socialismul...ei,toti ceilalti (sarbi,bulgari,unguri,cehi,etc) nu doar si-au pastrat demnitatea ,au evoluat in timp ce noi am plecat in continuare capul,lamentandu-ne mereu "mai rau sa nu fie"...tradati,invalidati,desconsiderati,persiflati,umiliti adevarati viermi colcaitori si nicidecum oameni...Sporadic ,ca o "durere de masea" apare cate o convulsie ,o spasma populista, de vasnici nationalisti ,vocali in mediul virtual ...si-apoi inapoi "tonul la somn" !...
      Algoritmul de redobandire a banalei NORMALITATI implica sacrificiul direct,in strada, in vederea atingerii idealului (sfant,pentru milioanele de "ciumpalaci", pana anul trecut in vremea aceasta) de "DREPTATE PANA LA CAPAT",fara intermediari tradatori... Fara implicare ferma din partea tuturor oprimatilor ,s-a dovedit cu certitutdine, ca nu avem absolut nici o sansa ...prin "bun simt" pe cai pseudo-democratice nemernicii care perpetueaza nestingheriti pogromul antiromanesc ,nu vor ceda niciodata ...logic si firesc...e de inteles,prosti ar fi sa o faca...

      Ștergere
  2. Raed Arafat a fost la înălţime, precum spui, tocmai că nu este tipul politrucului, este un om dedicat meseriei pe care şi-a ales-o şi pe care o practică cu pasiunea omului care are un ţel în viaţă. Restul, de la atacuri politice (care nu-şi aveau rostul ba chiar ţin de patologie, într-o asemenea situaţie) la emisiuni TV ale unor moderatori "mercenari" dar fără a avea un minim cod al onoarei (fie ea mercenară), tine evident de normalitatea românească, m-aş fi mirat dacă altfel era situaţia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu au trecut peste bun-simt si civilizatie, pur si simplu nu le au, nu stiu ce sunt acestea si nici nu vor sti vreodata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca e neaparat de civilizatie si bun simt...tine mai degraba de ticalosia platita,de faptul ca sunt platiti din gros sa faca valuri din orice...e cu atat mai dezgustator!

      Ștergere