vineri, 11 ianuarie 2013

Starea natiunii

Incepand cu acest an,se pare ca premierul Victor Ponta vrea sa introduca si la noi traditia discursului despre starea natiunii,traditie impamantenita la americani.Dar de ce sa ne oprim la aceasta traditie?Oricum am importat noi altele si mai proaste,gen Valentine`s Day sau Halloween.
Asa ca as avea si eu niste propuneri:
-o zi a recunostintei,in care toti sa spunem de ce suntem "recunoscatori" clasei politice si care sunt motivele.Va dati seama ce frumos ar fi?
-asa numita "Black Friday" sa se aplice si la spaga,nu?Cand te duci undeva sa iti rezolvi o problema,sa ti se spuna:"Azi e reducere,platiti cu 90% mai putin".
-cum ar fi sa avem un draft al oamenilor politici,de exemplu?Similar drafturilor de jucatori practicate in ligile profesioniste nord-americane,la noi sa fie axat pe politicieni.Sa ii vedem si noi cum isi "aleg" doctrinele,partidele sau cum sunt alesi de catre acestea,fiindca oricum la noi nu e o chestie de convingere.
-ar trebui legalizat si la noi lobby-ul.Sa stim si noi cine pe cine sustine,ce politicieni sunt sustinuti de care companii si asa mai departe.Nu ca acum,cand nu stim daca Basescu a luat sau nu bani de la aia cu Rosia Montana sau daca Banii de la Rompetrol sunt cu adevarat la Patriciu sau s-a practicat "tabla impartirii".
-mi-ar placea sa avem si noi aici la Romanica noastra cea de toate zilele un nivel de trai asemanator celui american.Nu credeti ca si asta e o traditie buna ce ar trebui importata?
Acestea sunt doar cateva propuneri.Va provoc sa veniti si voi cu idei sa vedem poate facem un Top 50,ceva.

Un comentariu:

  1. domnu Silviu, matale ma pacalesti domne cu titlul asta! :)) imi promiti ca zici de starea natiunii si tu ma vrajesti cu ce traditii ti-ai dori? pai ce-i aici bar de politicieni? :P

    RăspundețiȘtergere