sâmbătă, 14 septembrie 2013

Minciunile,santajul si nesimtirea celor de la RMGC

In ultimele zile,pe fondul protestelor tot mai raspandite impotriva inceperii exploatarii cu cianuri de la Rosia Montana,compania reactioneaza tot mai violent,incalcand legea flagrant.Cineva ar trebui sa la spuna acelor domni ca spaga se da fara chitanta,asta apropo de despagubirile alea de vor ei sa le ceara,iar santajul este sanctionabil penal.
Sa le luam pe rand:
-Cica niste mineri au intrat in greva si s-au blocat in subteran la Rosia Montana.Basca au fost convinsi cu greu (!!!!!) sa nu intre in greva foamei.Pe langa ridicolul situatiei in sine,unde 11 ies din subteran si alti 11 intra de parca ar fi Piturca facand schimbarile,imaginatia alora este slabuta,tati.Pai unul care apare ca medic stomatolog intr-o reclama pentru exploatare acum apare la televizor ca miner intrat in greva.Ati ramas fara figuranti sau aia deja sunt pe statul de plata si vreti sa nu mai dati banii la altii?
-Nesimtita aia de zicea ca impleteste sosete le-a facut o asa anti-reclama ca ar trebui premiata de activistii antiexploatare.
-Interviurile alea din presa internationala in care spuneau ei cum vor cere despagubiri de 4 miliarde de dolari daca nu se avizeaza inceperea exploatarii intra sub incidenta infractiunii de santaj.Dar noi nu avem politicieni si justitie!
-Inteleg situatia grea a multora din Rosia Montana dar asta nu inseamna sa riscam un dezatru ecologic doar ca sa aiba ce puna pe masa aia care fute buhe.Pot parea cinic dar sunt mai degraba realist.Binele celor multi,recte al tuturor cetatenilor acestei tari,nascuti sau nu,primeaza fata de stomacul,gol sau nu,al catorva inadaptati care in ultimii 23 ani s-au complacut intr-o situatie proasta.
Ultimele evenimente de la bursa aia serioasa,nu a noastra,te fac sa te intrebi daca nu cumva totul a fost planificat ca sa mai castige unii niste bani.Ca asa se fac banii seriosi!
Oricum,ramane cum am stabilit:Duminica,15 septembrie,in Piata Universitatii!Cat mai multi!

2 comentarii:

  1. :)) Ăla, dentistul, cred că l-am văzut și eu. =))

    Pe youtube, mai nou, apar ad-uri cu protestele minerilor, și zice unul că are 10 copii, e rupt în gură. Și mai face pauze să-i dicteze unul din spatele camerei.

    Ca la teatru, frate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cine,in istoria advertisingului,a bagat atatia bani pentru un bussines care nici nu a inceput inca???
      sunt disperati rau baietii...

      Ștergere