sâmbătă, 3 august 2013

Scrisoare deschisa catre domnii Ponta,Antonescu si Constantin

S-a implinit un an de la referendumul de demitere a presedintelui Romaniei,incheiat stim cu ce rezultate.Sunteti la guvernare de mai bine de un an iar alegerile din decembrie 2012 le-ati castigat cu o majoritate zdrobitoare pe fondul unei uri generalizate fata de tot ce a reprezentat regimul portocaliu in Romania ultimilor ani.Caci sa nu va amagiti,nimeni nu v-a votat pentru cine stie ce motive oculte sau capacitati extraordinare pe care le-ati poseda sau pentru cine stie ce alte pricini.Lumea v-a votat pentru ca ati promis “Jos Basescu!”.Lumea v-a votat pentru ca ati promis “Dreptate pana la capat”.Lumea v-a votat pentru ca ati promis ca hotiile portocaliilor vor fi pedepsite.Intr-un cuvant,lumea v-a votat intr-o majoritate covarsitoare pentru a vedea o schimbare in bine in tara asta fata de regimul ultimilor ani.Si nu ne-am imbatat nici un moment cu false sperante sau cu vorbe mari.Ne asteptam doar sa va tineti promisiunile legate de pedepsirea pdl-istilor si sa furati mai putin.Atat!Nici un moment nu ne-am inchipuit ca veti fi niste “lumini calauzitoare”.Ne-am ghidat dupa principiul “in viata alegi raul cel mai mic”.Am crezut cu sinceritate ca raul cel mai mic il reprezentati d-voastra,USL-ul.Ne trezim acuma ca cele doua rele,egale dupa cum se vede, isi dau mana prin asa-zisul pact de coabitare.
Inteleg presiunile externe enorme la care ati fost supusi,inteleg ca trebuie sa guvernati o tara aflata intr-o uniune,nu de capul ei,dar suntem si noi totusi guvernantii Romaniei si nu guvernatorii ei?Populatia s-a saturat sa vada cum zi de zi se cedeaza din suveranitate,cum FMI-ul vine si ne dicteaza si stim cu totii ce hram poarta si FMI-ul,cum proiecte pe care pana mai ieri le respingeati vehement,gen exploatarea gazelor de sist sau Rosia Montana,sunt acum demarate cu un entuziasm cel putin suspect.Populatia s-a saturat sa vada ca votul dat a fost nu numai ignorat dar si batjocorit.Aveti 70 % majoritate in Parlamentul Romaniei.Aveti,teoretic,posibilitatea de a trece orice legi si reglementari doriti.Pasivitatea in care va complaceti va va duce intr-un final in situatia de a raspunde si pentru oalele sparte de altii.In capul d-voastra se vor sparge valurile nemultumirii populare.
Vedem zi de zi efectele acestei nefericite coabitari cu Basescu si cu institutiile controlate de el:oameni politici plimbati pe la DNA,anchetari si arestari ale jurnalistilor,primari declarati incompatibili pe banda rulanta si tot restul de mizerii pe care le vedem zi de zi in media.Vedem cum acest personaj odios,demis de drept si doar un impostor in functia de presedinte,pe nume Basescu,isi face jocurile murdare,sfidandu-ne pe cei 7,4 milioane care i-am spus sa se care acasa.Lumea,in iarna anului 2012,nu a strigat “Sus Ponta!” sau “Vrem pe Antonescu presedinte!”,a strigat “Jos Basescu!”.Ati promis ca asta veti face daca sunteti alesi.Nu v-ati tinut de cuvant si pentru asta veti plati politic,mai devreme sau mai tarziu.Probabil ca primele semnale le veti primi in 2014,cu prilejul alegerilor europarlamentare.
Asa cum si noi am avut rabdare si am inteles tot felul de lucruri,tot asa vrem sa ne intelegeti si pe noi,majoritatea votantilor vostri:nu il mai suportam pe Basescu!Nu mai vrem coabitare!
Jos Basescu!

11 comentarii:

  1. Trist,foarte trist :( Parca suntem blestemati sa-l avem pe Base cat vrea el,nu cat vrem noi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Lozincile USL..din campanie au ramas la acest nivel,a trecut mai bine mai bine de un an decand USL guverneaza tara,rezultatele guvernari Ponta...intarzaie sa apara. toate acele promisiuni..au fost doar de ochii lumii, deoarece imediat ce s au vazut cu scaunele sub fund,asezati comod in functii publice,platite foarte bine..din banii nostri,a inceput coabitarea!...Si atunci ..te intrebi daca mai poti avea incredere in politicieni.de orice culoare politica ar fi ei! Poate ca USL chiar are impresia ca lumea ia votat pentru ca ar fi ceva de capul lor!!..( big mistake )...pentru ca deja oamenii au inceput sa se intoarca impotriva lor!satui de incapacitatea lor..de a si respecta promisiunile!!..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar satul de incapacitatea noastra, a tuturor romanilor, de a reactiona civic, promt si democratic, cine trebuie sa fie ?

      Ștergere
    2. Daca NOI, cetatenii acestei tari frumoase, in loc sa dormim linistiti, vom incepe a ne exprima civic cu consecventa, unitar, categoric, democratic, toate aceste "probleme" se vor rezolva cu siguranta ! Nu este de ajuns doar sa mergem la vot o data la patru ani, nu este de ajuns sa comentam pe retele de socializare, trebuie sa ne implicam in cunostinta de cauza, fermi, hotarati si unitari ! Altfel, clasa politica face ceeace crede Ea ca este bine, adica coabitare institutionala !

      Ștergere
  3. Perfect formulat!Basescu, daca termina mandatul in picioare, va avea si Vila dante, si o pensie remarcabila, si scutire pe viatsa de taxe si impozite, si...si...si...
    Cui ii e frica de Basescu, de-l tine de subtiori sa nu cada? Ghici ghicitoarea mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cine oare?sistemul securist de care suntem condusi in ultimii 20 de ani...

      Ștergere
    2. a existat momentul...dar am fost putini,iar cum din ce in ce mai multi spun ca nu facem nimic...scinteia a fost...

      Ștergere
  4. Coabitarea asta a sabotat eficienta guvernarii si a permis matrozului sa-si asigure imunitatea si dupa incheierea mandatului!
    Astfel, functia oferita de mai-marii SUA si Europei, in contrapartida cu tradarea intereselor nationale in beneficiul liderilor financiari ai lumii, ii permite acestuia sa nu raspunda penal pentru faradelegile sale, mai ales ca, si la interior, s-a asigurat ca nu va fi deranjat de Luluta, Lidia Stanciu si Coldea.
    Pe de alta parte, Merckel si Barosso au pus la cale constituirea unei comunitati de informatii, unde se vor ascunde mizerabilii basisti din structurile serviciilor secrete.
    Asadar, Basescu si nemernicii lui, care l-au ajutat sa falimenteze o natie, si-au asigurat imunitatea dupa 2014.

    RăspundețiȘtergere